Bučna juha

Sestavine:

  • 1 buča (hokaido ali muškatna buča)
  • 1 kg krompirja (kuhanega in olupljenega)
  • 2 čebuli (olupljeni in narezani na kocke)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica currya
  • sol
  • poper

Za kračo:

  • 1 krača
  • 1 čebula
  • 3 lovorjevi listi
  • 5 klinčkov
  • 1 žlička kumine
  • 1 l zelenjavne juhe

Priprava:

Za enolončnico z bučo in kračo najprej pripavimo kračo. Olupimo čebulo in jo prepikamo s klinčki. Kračo skupaj s prepikano čebulo, kumino in lovorjevimi listi damo v večjo posodo in zalijemo z zelenjavno juho. Kuhamo ca. 2 uri, nato kračo vzamemo iz posode in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno meso ločimo od kosti in narežemo na grižljaj velike kose.

Olupimo bučo, jo razpolovimo, odstranimo semena in meso buče narežemo na kocke. V večji posodi segrejemo olje in na njem popražimo kose buče in čebulo. Polovico buče in krompirja zalijemo z juho in spasiramo s paličnim mešalnikom. Začinimo s curryem, soljo in poprom.

Dodamo preostale kose buče, krompirja in krače ter pustimo še nekaj časa rahlo vreti.

Okrasimo s svežim timijanom in enolončnico z bučo in kračo lahko postrežemo.